Download
Download de app!
De meest volledige Formule 1 applicatie van Nederland.

Pérez: "Verstappen vertelt me hoe ik mijn rijstijl moet aanpassen"


2 reacties

Max Verstappen blijkt zich binnen Red Bull Racing op te stellen als een soort mentor voor Sergio Pérez. De Limburger helpt zijn nieuwe teamgenoot om zich aan te passen aan de RB16B, zo vertelt Pérez, die vol vertrouwen toewerkt naar de Grand Prix van Monaco.

Nadat Pierre Gasly en Alexander Albon de afgelopen seizoen niet bleken opgewassen tegen Verstappen en de druk van het rijden voor een topteam, koos Red Bull dit jaar voor de ervaren Pérez als tweede coureur. Met de van Racing Point (inmiddels Aston Martin) overgekomen coureur hoopt de Oostenrijkse renstal weer voor het kampioenschap te gaan bij de constructeurs en Verstappen een goede teamgenoot te geven waar hij wat aan heeft in zijn titelstrijd met Lewis Hamilton. De eerste races presteerde Pérez wisselvallig en kon hij Verstappen nauwelijks bijstaan. Ook tijdens de Grand Prix van Spanje reed Pérez in het middenveld, waar hij vastzat achter McLaren-coureur Daniel Ricciardo, terwijl Verstappen vocht voor de winst. Uiteindelijk kwam hij niet verder dan de vijfde plaats.

Verstappen helpt Pérez

In de eerste races van het seizoen kon Pérez nog geen een rol van betekenis spelen in het voorste gedeelte van het rijdersveld, waardoor hij Verstappen nog niet echt heeft kunnen helpen. De Mexicaan onthult in gesprek met het Spaanse Marca dat hij op zijn beurt wel hulp krijgt van Verstappen. "Hij vertelt me ​​hoe ik met de auto moet rijden, hoe ik het meeste uit de auto kan halen en hoe ik mijn rijstijl moet aanpassen."

Goed gevoel over Monaco

Met die tips van Verstappen hoopt Pérez snel aan te haken, iets wat in Barcelona nog niet lukte. Volgens de 31-jargige coureur zegt dat echter nog niet alles. "Elk circuit is anders. Het betekent niet dat als je hier in Spanje iets leert, het meteen zal werken in Monaco, al denken mensen misschien van wel", aldus Pérez, die ondanks de wisselvallige resultaten in de eerste races met veel vertrouwen naar het prinsdom afreist. "Ik kijk erg uit naar Monaco, vooral met deze auto. Ik denk dat we een kans hebben om te winnen."