Download
Download de app!
De meest volledige Formule 1 applicatie van Nederland.

Pérez erkent fouten en vreest Marko: "Hem gelukkig nog niet gesproken"


2 reacties

Sergio Pérez wil de Grand Prix van Emilia-Romagna waarschijnlijk zo snel mogelijk vergeten. De Mexicaan kwalificeerde zich zaterdag nog knap als tweede, maar bleef tijdens de race absoluut niet foutloos. Hierdoor finishte hij slechts als elfde (na een straf voor Kimi Räikkönen) en scoorde hij geen belangrijke punten voor Red Bull Racing.

Show Player

Sterke kwalificatie, zeer matige race voor Pérez

Pérez beleefde dit weekend een tegenovergesteld weekend in vergelijking met drie weken geleden in Bahrein. Tijdens het openingsweekend in het Midden-Oosten kende Pérez een zeer matige kwalificatie en reed hij een ijzersterke race, terwijl het in Italië precies andersom was. De Mexicaan kwalificeerde zich knap als tweede, boven Max Verstappen, maar stapelde tijdens de race fout op fout. Hierdoor scoorde hij geen punten voor Red Bull Racing en dat is enorm balen, juist omdat Red Bull goede zaken kon doen na het uitvallen van Valtteri Bottas. Pérez liet na afloop weten te balen van zijn fouten en vreest voor een mogelijk gesprek met Helmut Marko.

Pérez baalt en stipt moeilijkheden aan

"Het was eigenlijk een hele slechte dag van mijn kant, ik heb het gewoon slecht gedaan. Zo simpel is het", zo concludeerde Pérez na afloop van de wedstrijd tegen overstaan van onder meer Motorsport.com. Er gingen meerdere dingen fout, zo erkent hij. "Dit is één van de beroerdste circuits om naar toe te komen met een nieuwe auto. Ieder foutje in de kwalificatie of in de race kan bijzonder kostbaar blijken. In de race hebben jullie gezien dat ik veel fouten heb gemaakt, maar dat andere coureurs ook fouten hebben gemaakt. Het is hier heel lastig, al is dat geen excuus. Ik moet gewoon harder werken."

Pérez vreest gesprek met Marko

Marko, topman en adviseur van Red Bull Racing, is door de coureurs van de Oostenrijkse renstal zowel gevreesd als geliefd. De Oostenrijker staat er om bekend genadeloos te kunnen zijn voor rijders die niet hebben gepresteerd. Toen Pérez werd gevraagd of hij al een gesprekje had gevoerd met Marko, luidde het antwoord: "Nee, gelukkig niet!"