Download
Download de app!
De meest volledige Formule 1 applicatie van Nederland.

Hamilton kritisch: "Red Bull knielt nog voor BLM, Ferrari hoor je niet"


21 reacties

Lewis Hamilton is nog niet tevreden over in welke mate de Formule 1-teams zich uitspreken tegen racisme. Volgens de regerend wereldkampioen zijn hij en Mercedes de kartrekkers in dit initiatief, maar zouden de andere teams ook meer moeten doen om de diversiteit in de sport te vergroten.

De dood van George Floyd in de Verenigde Staten heeft veel losgemaakt in de wereld en zo ook bij Hamilton. Sinds dat moment is de Brit een groot voorvechter van gelijkheid en diversiteit en uit hij dat ook op verschillende manieren. Zo heeft Hamilton er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat ook de Formule 1 als sport een statement zou maken om zich uit te spreken tegen racisme. Het #WeRaceAsOne-initiatief werd geïntroduceerd tijdens de seizoensopener in Oostenrijk, maar volgens Hamilton is het nog lang niet genoeg. Hij vindt dat de sport en de overige negen teams nog veel meer moeten doen om hun standpunt duidelijk te maken.

"Ze (de teams) kunnen meer doen en ik denk dat dat ook geldt voor de Formule 1-organisatie. Die bepaalt uiteindelijk wat de teams wel en niet moeten doen", zo wordt de kopman van Mercedes geciteerd door Motorsport.com. "We hadden een videobijeenkomst via Zoom en daarin heb ik gezegd 'kijk, de Formule 1 heeft toegezegd dat het een einde wil maken aan racisme en het is geweldig om te zien dat Mercedes hetzelfde doet', maar geen enkel andere team heeft ook maar iets gezegd."

Hamilton neemt een aantal teams als voorbeeld. "We hebben wat mensen van Red Bull zien knielen en dat is fantastisch, maar wat ik mis is dat bedrijven en teams zich publiekelijk uitspreken. Als je kijkt naar Ferrari, dat duizenden mensen in dienst heeft.... Ik heb geen woord van ze gehoord over het nemen van hun verantwoordelijkheid of een uitleg van wat ze hier in de toekomst aan gaan doen", zo laat de Brit zich kritisch uit over de Italiaanse formatie.

Meer nieuws