Download
Download de app!
De meest volledige Formule 1 applicatie van Nederland.

F1 en Liberty Media halen woede van fans op de hals vanwege 'beroerd leiderschap'


2 reacties

De Formule 1 en Liberty Media lijken de gevolgen van het pushen om de Grand Prix van Australië door te laten gaan, steeds harder te gaan voelen. Meerdere corona-besmettingen in de paddock zijn inmiddels een feit, waardoor beide partijen zich de woede van veel fans op de hals hebben gehaald.

Show Player

Ondanks dat bekend was dat de Grand Prix van Australië kon dienen als katalysator voor de verspreiding van het coronavirus, besloot de Formule 1 toch om het hele circus richting Melbourne af te laten reizen. Inmiddels is precies datgene gebeurd waar iedereen bang: de eerste corona-besmettingen zijn een feit. Het team van McLaren heeft zich terug getrokken uit de race en de Formule 1 is met verschillende partijen in gesprek om te bepalen hoe het vanaf hier verder moet gaan. Inmiddels is het echter midden in de nacht in Australië en fans reageren woest op de gang van zaken.

De Formule 1 plaatste eerder vandaag een statement op Twitter, waarin stond dat men samen met de FIA en alle andere relevante autoriteiten in overleg was om te bespreken wat de volgende stappen moeten zijn. Daarnaast schreef men dat de veiligheid van de fans, de teams en al het personeel de grootste prioriteit draagt. De update is maar bij weinig mensen goed gevallen en via het sociale medium wordt er dan ook voornamelijk woest op de gang van zaken gereageerd. Bekijk hieronder een greep uit de reacties: