Download
Download de app!
De meest volledige Formule 1 applicatie van Nederland.

Dit is het verhaal achter de 'Smooth Operator' grap van Carlos Sainz


1 reactie

Carlos Sainz heeft dit jaar een geweldig seizoen beleefd. De McLaren-coureur eindigde als zesde in het kampioenschap en mag zichzelf dus 'best of the rest noemen'. De Spanjaard eindigde in 2019 maar liefst vier keer in de top vijf en vierde dit meer dan eens door het refrein van 'Smooth Operator' van Sade, te zingen voor zijn engineer Tom Stallard.

Show Player

Het lied werd een doorlopende grap elke keer als Sainz een goed resultaat behaalde en was razend populair op social media en YouTube. Nu heeft de coureur uitgelegd hoe het allemaal begonnen is. ''Ik hoorde dat nummer heel vaak op de radio tijdens het raceweekend in Engeland,'' vertelde Sainz volgens Autosport.com. ''Blijkbaar is het een beroemd nummer. Na de race in Hongarije zong ik het liedje over de boordradio zonder te weten wat een smooth operator was. Mijn team legde me daarna uit wat het was en ik dacht dat het grappig zou zijn om mezelf zo te noemen. Daarom begon ik een beetje die grap om me heen te creƫren.''

Sainz is zich er zelf ook van bewust dat zijn zangkunsten over de boordradio een behoorlijke cult aan fans heeft gekregen op het internet en leest zelfs de reacties onder youtube-filmpjes over zijn smooth operator-momenten. ''Ja dat is echt heel grappig'' vervolgt de Spanjaard. ''Ik heb ze bekeken en er zitten een paar hilarische reacties tussen. Mensen reageren: 'we zijn hier vanwege Carlos' en die reactie heeft dan 1000 likes. dat is mooi om te zien,'' aldus Sainz.