Download
Download de app!
De meest volledige Formule 1 applicatie van Nederland.

Horner deelt sneer uit aan Renault: "Kregen eindelijk wat ons werd beloofd"


0 reacties

Begin dit jaar besloot Red Bull over te stappen van Renault naar Honda als haar motorleverancier. Een beslissing die tot op heden prima heeft uitgepakt. De Japanse fabrikant heeft ervoor gezorgd dat Verstappen dit seizoen zijn auto niet één keer wegens motorproblemen aan de kant heeft hoeven zetten. Dat stemt teambaas Christian Horner tevreden.

Show Player

Hoewel Red Bull met Renault vanaf 2010 tot 2013 heer en meester was op het circuit, ging de samenwerking tussen de twee partijen bergafwaarts bij het aanbreken van het Hybride tijdperk. Het altijd oppermachtige Red Bull, kwam op een achterstand te staan en zag zowel Mercedes als Ferrari aan zich voorbij gaan. Tot 2018 hield de Rode Stier vast aan haar Franse leverancier, maar bij het aflopen van dat seizoen werd duidelijk dat het team van Verstappen een overstap zou maken naar Honda.

Hoewel de overstap naar een andere leverancier altijd spannend is, was de samenwerking meteen in orde. Ondanks dat de Japanners er net een - op zijn zachtst gezegd - demotiverende samenwerking met McLaren op hadden zitten, verging het beide partijen goed. Het enige puntje van aandacht was volgens Verstappen dan ook de terughoudendheid in het nemen van beslissingen omtrent de motor, waarin Honda meestal voor de voorzichtige weg koos. Terugkijkend op het seizoen, heeft teambaas Christian Horner echter niets dan lof voor de nieuwe motorfabrikant.

"We hebben een hele goede auto op de meeste circuits en de vooruitgang van Honda en ook die van die van brandstofpartner Exxon Mobil, heeft voor erg goede resultaten gezorgd. De eerste overwinning van Honda, in onze thuisrace, zorgde voor een fantastisch en emotioneel moment bij iedereen," zo zegt Horner tegenover Racingnews365. "Honda heeft zo hard gewerkt om dit te bereiken, ze hadden het moeilijk na de terugkeer in de Formule 1. Deze overwinning geldt als beloning voor hun toewijding."

Ook deelt de teambaas nog een subtiele sneer uit naar Renault in het complimenteren van haar nieuwe leverancier. "Voor het eerst in jaren, werd geleverd wat ons werd beloofd," zo zegt hij "Het is een ander type relatie tussen beide partijen, een echt partnership. Je kan ook zien hoeveel dit voor Honda betekent op het moment dat ze prachtige resultaten boeken: de emotie, de trots en tevredenheid die zichtbaar zijn binnen het gehele bedrijf."


Klik om de poll te bekijken:
Gaan Red Bull en Honda in 2020 'leveren'?