Download
Download de app!
De meest volledige Formule 1 applicatie van Nederland.

Hamilton over Verstappen naar Mercedes: 'Ik vind het prima'


0 reacties

Niet alleen de toekomst van Pierre Gasly bij Red Bull Racing is een veelbesproken onderwerp, maar ook die van Max Verstappen. De Nederlander wordt de laatste dagen regelmatig in verband gebracht met een overstap naar Mercedes. Lewis Hamilton vindt het in ieder geval geen probleem als de Nederlander overstapt.

Verstappen wil graag de jongste wereldkampioen ooit worden, maar wacht nog steeds op een winnende auto. Sinds de overstap van Renault naar Honda als motorpartner, is de betrouwbaarheid wel sterk verbeterd, maar het vermogen nog niet. In de media begint men zich dan ook af te vragen hoelang Verstappen zijn geduld nog kan bewaren. Ook Dr. Helmut Marko gaf al aan te vrezen voor een vertrek van zijn goudhaantje. Verstappen heeft een ontsnappingsclausule in zijn contract, die hem in staat stelt te kunnen vertrekken als de prestaties tegenvallen.

De geruchten gaan de ronde dat Mercedes aast op de diensten van de Nederlander. Ferrari lijkt geen optie meer te zijn, nu teambaas Mattia Binotto heeft aangegeven zijn line-up voor volgend seizoen al rond te hebben. Bij de Zilverpijlen is dit niet het geval, want het contract van Valtteri Bottas loopt na dit seizoen af. Kan de Fin in de restant van dit jaar niet aanhaken bij Hamilton, dan kan het zijn dat hij moet vertrekken. In dat geval zou teambaas Toto Wolff er voor openstaan om Verstappen binnen te halen. Maar wat vindt Hamilton er van om naast Verstappen te rijden? Deze vraag kreeg hij tijdens de persconferentie in Oostenrijk.

Als er een kans komt voor hem, dan is dat prima. Ik vind het niet erg om tegen hem te racenHamilton over Verstappen

"Het is de eerste keer dat ik dit hoor, maar voor wat ik weet is het team tevreden met de huidige coureurs: Valtteri en ik", zo begint Hamilton. "Ik weet dat Max geïnteresseerd kan zijn vanwege de kansen, maar ik weet het niet. Misschien? Als er een kans komt voor hem, dan is dat prima. Ik vind het niet erg om tegen hem te racen. Ik zal met iedereen die naast mij komt zitten de strijd aangaan."

Meer nieuws